Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă: Am primit-o astăzi la Palatul Parlamentului pe Małgorzata Kidawa-Błońska, mareșal al Senatului Republicii Polone


Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL și al Senatului, a primit vizita oficială la Palatul Parlamentului a doamnei Małgorzata Kidawa-Błońska, mareșal al Senatului Republicii Polone.

”Polonia este un aliat al României în NATO și cel mai important partener european din regiune. Această vizită întărește dialogul parlamentar dintre țările noastre, cu partea poloneză având deja relații excelente pe plan diplomatic, economic și geopolitic.

Avem multe în comun, România și Polonia fiind țări care au suferit în perioada comunistă, au traversat o tranziție greoaie, iar acum performează în Uniunea Europeană. Și provocările prezentului sunt asemănătoare: șantajul energetic rusesc, amenințările Moscovei și efectele războiul din Ucraina.

Țările noastre fac deja eforturi comune în gestionarea fluxului de refugiați ucraineni și pentru crearea unui plan european coerent pentru reconstrucția Ucrainei, după război.

Președinta Senatului polonez m-a asigurat că Varșovia ne sprijină necondiționat în procesul de aderare deplină la Spațiul Schengen și la OCDE. Am apreciat, de asemenea, susținerea fermă pe care Polonia o acordă parcursului european al Republicii Moldova și al Ucrainei.”, a declarat liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă













Source link

Mai multe știri