Primăria Năsăud a primit finanțare de 5.2 milioane lei pentru achiziția de echipamente și aparatură la Spitalul orășenesc ”Dr. George Trifon”


Dorin Vlașin, primarul municipiului Năsăud, a primit finanțare în valoare de 5.2 milioane lei din partea Guvernului pentru achiziția de echipamente și aparatură la Spitalul orășenesc ”Dr. George Trifon”.

„Aparatura care se dorește a fi achiziționată de unitatea medicală este un aparat de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală.

Am spus mereu că investițiile în sănătate și educație sunt prioritare pentru administrația năsăudeană și ne bucurăm că putem contribui la dezvoltarea serviciilor oferite de Spitalul orășenesc “Dr. George Trifon”, unitate medicală care deservește aproximativ 100 000 persoane din orașul Năsăud și mediul rural limitrof.

Aparatul RMN va contribui la o mai bună evaluare imagistică a pacienților și evaluarea radiologică pulmonară a acestora, la diversificarea serviciilor medicale oferite de unitatea medicală, la creșterea și îmbunătățirea calității actului medical, dar și a activității personalului din unitatea medicală. De asemenea, va permite un acces mai rapid la diagnostic de specialitate”, a transmis edilul liberal.

Sursa: Dorin Vlașin



Source link

Mai multe știri