Bihor: Consiliul Județean a lansat licitația pentru dotarea Campusului pentru învățământ dual din Oradea


Conducerea Consiliului Județean Bihor a lansat licitația pentru dotarea cu echipamente și digitalizarea Campusului pentru învățământ dual din municipiul Oradea. Investiția are o valoare de 9.578.811 lei, fără TVA.

„Licitația este împărțită în trei loturi și presupune achiziționarea unor echipamente și utilaje, de la roboți de sudură la simulatoare și imprimante 3D. Sălile de clasă vor fi dotate cu table interactive, tablete, videoproiectoare și sisteme audio. Vor fi achiziționate, de asemenea, licențe software și o platformă de învățare.

Campus Oradea se adresează elevilor care termină clasa a VIII-a și vor începe din toamnă liceul. Elevii vor beneficia de o bursă lunară cuprinsă între 400 și 1.000 de lei, cazare gratuită, trei mese pe zi și decontarea transportului. Aceștia vor putea învăța o meserie în domeniile mecanică, construcții, instalații și lucrări publice, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială”, au adăugat reprezentanții CJ Bihor.

Proiectul care vizează realizarea Campusului pentru învățământ dual din Oradea are o valoare de 146 milioane lei, iar fondurile au fost asigurate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Sursa: Consiliul Județean Bihor



Source link

Mai multe știri