Maramureș: încep lucrările de reabilitare a Spitalului de Psihiatrie din Cavnic – investiție de 5 milioane euro


Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a anunțat că luna aceasta vor începe lucrările de reabilitare, modernizare, consolidare, dotare și extindere a Spitalului de Psihiatrie din Cavnic. Investiția este asigurată de Compania Națională de Investiții, iar fondurile sunt în valoare de 5 milioane euro.

„Încă din 2019 am discutat cu primarul Vladimir Petrut despre acest proiect care a fost pus de două ori în finanțare la CNI. Fluctuațile de pe piață și toate lucrările tehnice au amânat efectiv începerea acestor lucrări. Acum avem deja derulate licitațiile publice, iar anul trecut a fost atribuit contractul de proiectare și execuție. De atunci proiectanții, experții, primarul și cei de la CNI au căutat soluții cum să fie extins spitalul în așa fel încât structura de rezistență să fie conform tuturor normativelor, iar condițiile din spital să fie cele pe care ni le dorim cu toții.

Vorbim despre o nouă investiție importantă, pe lângă proiectele majore pe care le derulăm deja în zona de sănătate la Spitalul județean și la Spitalul de boli infecțioase din Baia Mare. Pe lângă investițiile în spitalele care aparțin de Consiliul Judeţean Maramureş trebuie să susținem și modernizarea spitalelor din teritoriu, din subordinea administrațiilor locale. Tot maramureșenii beneficiază și aici de condiții mai bune, de servicii medicale performante și asta este ceea ce ne dorim cu toții”, a transmis liderul liberal.

„Acest spital din Cavnic este unul extrem de important pentru întreg județul Maramureș. Cererea de servicii medicale pe partea de psihiatrie, servicii paliative și interne este foarte mare. Mă bucur că astăzi constructorul a avansat și termenul de începere a execuției, după multe discuții și probleme pe care le-am avut cu avizele, cu DSP, ISU, mediu, și așa mai departe, am ajuns și momentul în care luna aceasta vor demara lucrările”, a subliniat președintele CJ Maramureș.

Alături de Ionel Bogdan a fost și administratorul public al județului, Gabriel Bogdan Ștețco și Vladimir Petruț, primarul din Cavnic.

Sursa: Ionel Bogdan



Source link

Mai multe știri