Ministra Ligia Deca a avut o întrevedere cu Ministrul ungar al inovării, Balázs Hankó

Ligia Deca, ministra Educației, a participat la Reuniunea Miniștrilor Educației, ce se desfășoară astăzi la Bruxelles, unde a avut o întâlnire cu Ministrul ungar al inovării, Balázs Hankó.

„În contextul participării la Reuniunea Miniștrilor Educației, ce se desfășoară astăzi la Bruxelles, am avut o întâlnire cu Ministrul ungar al inovării, Balázs Hankó. Discuția s-a concentrat pe importanța colaborării internaționale și a multiplicării mobilităților în învățământul superior. Pentru țara noastră internaționalizarea universităților este o prioritate – concretizată și în faptul că noua Lege a Învățământului Superior conține un capitol care îi este dedicat. De altfel, România face deja pași importanți: trei universități din țară pilotează Diploma Europeană, iar 17 universități fac deja parte din Alianța Universităților Europene.

România va susține în continuare parteneriatele în învățământul superior și va face toate demersurile pentru ca țara noastră să devină o destinație atractivă pentru mobilitățile internaționale, fiind, în același timp, un promotor al valorilor europene”, a transmis Ligia Deca, ministra Educației.