Ministra Ligia Deca a participat, la Bruxelles, la Reuniunea Consiliului Educație


Ligia Deca, ministra Educației, a participat, la Bruxelles, la Reuniunea Consiliului Educație, unde a fost adoptată Propunerea de Recomandare a Consiliului, „Europa în mișcare” – oportunități de mobilitate în scopul învățării pentru toți.

Potrivit declarațiilor pe care ministra le-a făcut, România va contribui la atingerea, până în 2030, a celor trei noi obiective stabilite la nivel european în domeniul mobilităților:

  1. O experiență de mobilitate în scop educational pentru cel puțin 23% dintre absolvenții de învățământ superior, în creștere față de obiectivul actual de 20%;
  2. O experiență de mobilitate pentru cel puțin 12% dintre cursanții din învățământul profesional și tehnic, obiectiv în creștere față de cel anterior cu 8% pentru 2025.
  3. Cel puțin 20% din totalul cursanților care beneficiază de mobilitate în scop educațional în străinătate ar trebui să fie persoane cu oportunități reduse.

„Comisia va prezenta până în 2025 un studiu privind oportunitățile, provocările și impactul mobilității echilibrate în Uniunea Europeană. Până în 2026, Comisia va prezenta o propunere privind o metodologie actualizată pentru măsurarea ponderii absolvenților care au experimentat mobilitatea în scopul învățării în străinătate în învățământul superior. România susține creșterea mobilității în toate domeniile educației. Este important ca mobilitatea sa devină parte integrantă a oricărei rute de educație și formare”, a transmis Ligia Deca, ministra Educației.

sursă: Ligia Deca, Facebook



Source link

Mai multe știri