Ministrul Marcel Boloș: Veniturile medicilor de familie și veniturile specialiştilor din ambulatorii rămân neschimbate și după 1 iulie 2024


Veniturile medicilor de familie și veniturile specialiştilor din ambulatorii rămân neschimbate și după 1 iulie 2024, conform anunțului pe care l-a făcut Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

„În vreme ce pentru sănătatea românilor suplimentăm bugetul CNAS cu aproximativ 10 miliarde lei. La începutul lui 2024 a fost stabilit ca valorile punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și valorile aferente punctului pe serviciu în asistența medicală ambulatorie de specialitate să fie menținute la nivelul semestrului II de anul trecut pentru primele șase luni din 2024.

Ei bine, am decis să continuăm să menținem finanțarea cel puțin la același nivel și în semestrul II, urmând ca în perioada următoare să încercăm să identificăm potențiale modalități de creștere.

Împreună cu doamna președinte a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate am convenit că vom asigura în continuare resursele necesare pentru ca pacienții din România să aibă parte de servicii medicale la un nivel cât mai ridicat de calitate.

Pentru plata salariilor majorate, asigurarea materialelor sanitare și medicamentelor, dar și pentru nevoile imediate cu care se confruntă sistemul medical, bugetul CNAS va beneficia anul acesta de o suplimentare de aproximativ 10 miliarde lei.

Obiectivul nostru general este optimizarea resurselor și asigurarea unei acoperiri financiare corespunzătoare pentru toate segmentele sistemului medical. În acest sens, vom continua să lucrăm de aproape cu CNAS, pentru ca împreună să răspundem prompt provocărilor din domeniu.

După cum știți, anul acesta, pe lângă bugetul pe care îl avem pentru Casa de Sănătate, de 62,2 miliarde lei, şi pentru Ministerul Sănătăţii, 17,8 miliarde lei, urmărim implementarea obiectivelor de investiţii care sunt cu surse de finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, de la cabinetele medicale individuale până la unităţile spitaliceşti modernizate sau peste 760 de milioane de euro în serviciile medicale de prevenţie asigurate din fonduri europene, prin intermediul programului de Sănătate. Pentru că sănătatea populației este și a fost mereu o preocupare majoră pentru noi”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

sursă: Marcel Boloș, Facebook





Source link

Mai multe știri