Ministrul Adrian Ioan Veştea: Brașov – județul marilor proiecte în Sănătate


Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a prezentat proiectele în Sănătate din Brașov.

Brașovul este județul marilor proiecte și în infrastructura de sănătate. Am făcut progrese mari în cele două mandate pe care le-am avut ca președinte al Consiliului Județean, dar nu ne oprim aici. Pentru următorul mandat am patru mari obiective, pe care le voi implementa cu sprijinul echipei PNL pe care o coordonez:

1. Construim Spitalul Regional Brașov. În parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu Ministerul Sănătății construim un proiect de anvergură pentru județul Brașov, cel mai mare din sistemul județean de sănătate din ultimii 34 de ani. Studiul de fezabilitate a fost deja realizat în mandatul fostului primar, George Scripcaru. Noul spital clinic regional de urgență va deservi județele Brașov, Harghita și Covasna. Pentru construcția sa a fost alocat teren din domeniul public al Municipiului Brașov și se elaborează documentația tehnico-economică. Consiliul Județean va contribui cu fonduri proprii pentru dezvoltarea rapidă a acestui proiect.

2. În paralel, în următorul mandat construim un spital clinic de boli infecțioase și pneumoftiziologie, în parteneriat cu Primăria Brașov, care să preia activitatea desfășurată în clădirile actualului Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, tocmai pentru că vrem să aducem medicina brașoveană la cel mai înalt grad de dotare.

3. Construim un Spital de Psihiatrie și Neurologie pentru a ne asigura că brașovenii au toate specialitățile medicale la cele mai înalte standarde.

4. În următorul mandat vom continua reabilitarea infrastructurii existente și a dotării cu aparatură medicală a spitalelor brașovene, aflate în subordinea Consiliului Județean Brașov.

Construcția celor trei spitale este susținută prin investiții ale Consiliului Județean Brașov, implementate în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Primăria Municipiului Brașov.

În final, alături de dotarea spitalelor existente, vom reforma din temelii sistemul medical din județul Brașov. Am demonstrat că putem duce la bun sfârșit proiecte mari și ambițioase și vom demonstra că putem face același lucru, în continuare, pentru sistemul medical local.

Cu treabă chibzuită, județul Brașov, inima României se va bucura de cel mai modern sistem de sănătate din România.”, a transmis liberalul Adrian Veștea.























Source link

Mai multe știri