Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Agricultura din România s-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene


Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, a declarat că agricultura din România s-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene.

„Susținem agricultura românească Agricultura din România s-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene. Datorită apartenenței la Uniunea Europeană, agricultura noastră a beneficiat, în ultimii 17 ani, de aproximativ 40 miliarde de euro sub formă de subvenții și bani pentru investiții. Cu aceste fonduri, agricultorii români și-au putut dezvolta fermele și s-au putut bucura de venituri mai decente.

Prioritatea noastră, a europarlamentarilor Partidului Național Liberal, este să atragem în continuare cât mai multe fonduri europene pentru agricultura românească și pentru fermierii noștri.

Astfel, ca negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2024, am obținut, în cadrul negocierilor, 60 de milioane de euro pentru tinerii fermieri din România și din Europa.

În același timp, ne propunem în următorul mandat să creștem subvențiile fermierilor români până la nivelul mediu din UE și să promovăm mai mult produsele românești în Europa”, a transmis Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

sursă: Siegfried Mureșan, Facebook





Source link

Mai multe știri