Primăria Bistrița a obținut finanțare prin PNRR pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare – investiție de peste 13 milioane lei


Primăria municipiului Bistrița a obținut finanțare prin PNRR în valoare de 13.655.950 lei pentru extinderea rețelei de distribuție a apei pentru acoperirea zonelor rezidențiale cu 6.6 km și extinderea rețelei de canalizare menajeră cu 5.3 km.

„Pentru asigurarea funcționalității rețelei de distribuție, respectiv a siguranței în exploatare pe extinderile de rețea, se vor realiza 20 de cămine de vane de sectorizare și închidere, golire și aerisire. Pentru accesul populației la rețeaua de alimentare cu apă au fost propuse 341 de branșamente individuale cu montaj îngropat.

Pentru asigurarea funcționalității colectoarelor de canalizare propuse, respectiv a siguranței în exploatare, pe traseul acestora vor fi realizate 212 cămine de vizitare și 270 racorduri individuale.

Numărul persoanelor care vor beneficia de această investiție este de 1364 locuitori deserviți de rețeaua de distribuție a apei și 1080 locuitori deserviți de rețeaua de canalizare”, a transmis conducerea administrației locale din municipiul Bistrița.

Sursa: Ioan Turc





Source link

Mai multe știri