Secretarul general al PNL Lucian Bode: Marcăm 149 de ani de liberalism în România

Lucian Bode, Secretarul general al PNL, a transmis că astăzi se marchează 149 de ani de liberalism în România.

„Marcăm 149 de ani de liberalism în România, 149 de ani de existență a Partidului Național Liberal!

Partidul Național Liberal este unul dintre cele mai vechi partide din Europa și unul dintre puținele bastioane ale valorilor liberale europene care a menținut vie flacăra acestora pentru aproape un secol și jumătate. Partidul Național Liberal a scris și va scrie istoria acestei țări și de acum încolo.

Trebuie să fim mândri și să prețuim cum se cuvine trecutul nostru istoric. Suntem partidul care a făcut România modernă și care a slujit neîncetat interesele românilor. Niciodată liberalii nu au fugit de răspundere. Indiferent de cât de grele erau vremurile prin care trecea țara.

Cea mai importantă lecție pentru liberalii de astăzi și pentru cei care vor veni în urma noastră este că niciodată liberalii nu s-au dat deoparte, nu s-au plecat și au urmărit interesul național!

Suntem conștienți de valoarea și însemnătatea blazonului liberal, fiind singurul partid autentic de dreapta, adevăratul pol al dreptei și al centrului-dreapta din România care a guvernat pentru România, pentru toți cetățenii săi”, a declarat Lucian Bode.

De asemenea, liberalul a transmis faptul că:

„Trebuie să stăm neclintiți, mobilizați și uniți în continuare. Doar un președinte liberal în fruntea României va putea să țină cârma dreaptă. Doar un Guvern format în jurul liberalilor va fi garantul accelerării dezvoltării României ca aliat de nădejde în comunitatea euroatlantică.

Prim-ministrul liberal și președinte al PNL, I.G. Duca, spunea: „În România, titulatura de Partid Național Liberal s-a păstrat și se va păstra fiindcă nu avem a roși de numele de liberali”.

Așadar, avem de dovedit și pe mai departe că, înainte de toate, punem interesele țării și ale oamenilor în slujba cărora ne aflăm, pe primul loc! Când PNL este puternic, România și românii au întotdeauna de câștigat!

La mulți ani, PNL!

La mulți ani, dragi liberali !”, a declarat Secretarul general al Partidului Național Liberal.