Primarul Ciprian Ciucu: Investiții de peste 31 de milioane de lei la Centrul de sănătate Sfântul Nectarie din Sectorul 6

Primarul liberal al Sectorului 6, Ciprian Ciucu a anunțat investiții de peste 31 de milioane de lei la Centrul de sănătate Sfântul Nectarie din Sectorul 6.

”Investiții de peste 31 de milioane de lei la Centrul de sănătate Sfântul Nectarie, dintre care aproape 20 de milioane vor fi bani europeni!

Pregătim un proiect extrem de ambițios. Preluăm centrul de la DGASPC Sector 6 la Primăria Sectorului 6, care este eligibilă, iar echipa mea de la Direcția de Fonduri Europene se pregătește să obțină finanțare, în cadrul Programului Sănătate 2021 – 2027, pentru crearea și echiparea unui Laborator de Imagistică medicală de ultimă generație.

Vă vom oferi aici trei tipuri esențiale de investigații gratuite, cu trimitere de la medicul de familie:

• RMN, Computer Tomograf și Rx-grafie-scopie (un aparat care face radiografii la care se adaugă, tot în format digital, și partea de gastro, aparat respirator, cardio, etc.).”, a precizat liberalul Ciprian Ciucu.

Proiectul se ridică la 31.410.653,29 lei, din care 19.884.900,00 lei vor fi bani europeni nerambursabili.

”Tot la Sântul Nectarie am cumpărat un mamograf, pentru că incidența cancerului de sân este mare. De asemenea, am deschis baza de tratament pentru recuperare, unde au loc ședințe de kinoterapie, fizioterapie, electroterapie, masaj terapeutic, hidroterapie în bazin, băi galvanice și gimnastică medicală în apă.

Ședințele sunt gratuie cu trimitere de la medicul de familie sau contra cost.

M-am implicat personal, alături de conducerea DGASPC Sector 6, pentru ca acest centru să se dezvolte și să devină unul care să se autosusțină financiar și să nu existe doar cu bani de la buget.

Viziunea mi-a fost pusă în aplicare și vă spun doar atât! După reorganizarea activității în 2022, anul trecut Nectarie ajunsese la venituri proprii de cinci ori mai mari: de la 1,5 milioane lei, la 5,5 milioane lei.”, a mai adăugat Ciprian Ciucu.

Sursă: Facebook Ciprian Ciuc