Consiliul Județean Iași a finalizat documentaţia pentru modernizarea infrastructurii rutiere către Aeroport.

Consiliul Județean va avea pe ordinea de zi, în ședința ordinară din 29 mai, Documentația de avizare a lucrărilor de intervenţie şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii “Modernizarea infrastructurii de transport rutier în vederea asigurării accesului în zona Aeroportului Internaţional Iaşi, respectiv modernizarea drumului judeţean DJ 282G: lim. Mun. Iaşi — Aroneanu — Rediu Aldei și  realizarea drumului de legătură din DJ 282G – Aroneanu — Aeroportul Internaţional Iaşi.

“După ce am construit cel mai modern terminal din țară, următorul nostru obiectiv prioritar rămâne să creăm și rutele alternative de acces”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe .

Modernizarea drumului judeţean DJ 282G presupune lucrări pe o lungime de 6,5 kilometri, iar drumul de legătură DJ 282G – Aroneanu – Aeroport va avea 3 kilometri. Noua infrastructură rutieră  va asigura şi conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8, dar şi accesul către Spitalul Regional de Urgenţă.

sursă: CJ Iași, Facebook