Preşedintele PNL Nicolae Ciucă: peste 120 milioane euro investiți la fabrica B. Braun de lângă Timișoara

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a anunțat că fabrica B. Braun de lângă Timișoara este rezultatul unei investiții totale de peste 120 milioane euro.

„Industria farmaceutică românească are un viitor. Am văzut asta la fabrica B. Braun de lângă Timișoara, pe care am vizitat-o în această dimineață. Aici se produc majoritatea soluțiilor folosite în perfuziile din toate spitalele românești. Creșterea producției interne va reduce cu mult importurile, iar cercetarea în colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” va crea produse de succes pentru piețele internaționale.

Construită în timpul guvernării liberale, fabrica este rezultatul unei investiții totale de peste 120 milioane euro. Compania este prezentă pe piața românească de peste 25 de ani și a avut încredere în capacitatea de dezvoltare a economiei românești și în aptitudinile forței de muncă locale. A dovedit asta creând în România aproape 1.200 de locuri de muncă, dintre care circa o mie sunt de înaltă calificare în domeniul medical.

Vizita la fabrica din Sânandrei mi-a oferit și un neașteptat moment emoționant. M-am revăzut aici cu fiica unui fost comandant al meu, din perioada începuturilor carierei mele militare.”, a declarat Nicolae Ionel Ciucă, președintele PNL.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă