Ministra Raluca Turcan a anunțat restaurarea și punerea în valoare a monumentului istoric „Casa dr. Saideman”, situat în Municipiul Focșani


Încă un pas pentru promovarea patrimoniului nostru cultural. Institutul Național al Patrimoniului va semna contractul în urma procedurii simplificate pentru atribuirea contractului de lucrări de restaurare și punere în valoare a monumentului istoric „Casa dr. Saideman”, situat în Municipiul Focșani, jud. Vrancea.

„Această inițiativă reprezintă un pas esențial în conservarea și promovarea identității culturale și istorice a României.  Conform Arhivelor Naționale ale Județului Vrancea, la data de 1 martie 1914 s-a obținut autorizația pentru construcția acestui imobil deosebit. Casa dr. Saideman se remarcă prin stilul arhitectonic specific eclectismului și este un edificiu emblematic pentru Focșani de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Dr. Saideman, respectat specialist și singurul radiolog din zonă la acea vreme, a locuit aici, contribuind semnificativ la comunitatea locală. 

Proiectul de restaurare subliniază angajamentul ferm al Ministerului Culturii de a păstra și reabilita simbolurile importante ale patrimoniului cultural din România. Cu fiecare monument restaurat, mai deschidem o fereastră către trecutul nostru și aducem un tribut istoriei și culturii noastre”, a transmis Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook





Source link

Mai multe știri