Ministrul Cătălin Predoiu a avut o întâlnire de lucru cu E.S. Enkeleda Mërkuri, ambasadoarea Republicii Albania la București


Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne, a avut o întâlnire de lucru cu E.S. Enkeleda Mërkuri, ambasadoarea Republicii Albania la București.

”Am discutat despre relațiile excelente dintre cele două țări, bazate pe legături istorice și tradiționale, și despre viziunile noastre comune pe teme de interes regional și european. Am subliniat importanța intensificării cooperării polițienești și schimbului de informații pentru combaterea criminalității organizate, cu un accent special pe traficul de droguri.

În contextul dinamicii ascendente a relațiilor noastre în domeniul afacerilor interne, am agreat organizarea unei întâlniri operative între șefii Poliției Naționale din cele două țări.

Doamna ambasador a mulțumit pentru cooperarea exemplară și a solicitat sprijinul României în procesul de aderare a Albaniei la UE. I-am asigurat că România va continua să susțină Albania prin transfer de expertiză și dezvoltarea de proiecte comune sub umbrela UE.

Totodată, am discutat despre combaterea migrației ilegale și am punctat necesitatea finalizării demersurilor de restituire a Casei Iorga din Saranda către statul român, dorindu-ne să soluționăm amiabil această chestiune.

Împreună suntem mai puternici și vom continua să construim pe fundația solidă a relațiilor noastre bilaterale!”, a precizat liberalul Cătălin Predoiu.

Sursă: Facebook Cătălin Predoiu






















Source link

Mai multe știri