Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu: cu ajutorul a peste 1,5 milioane de fotografii de supraveghere încărcate și analizate de către algoritmi, România nu mai este hulită pentru tăierile forestiere

Secretarul de stat Ionuț Sorin Banciu a anunțat că adoptarea tehnologiei bazate pe inteligența artificială și parteneriatul cu Google pentru îmbunătățirea sistemului de trasabilitate SUMAL 2.0 reprezintă pași uriași în lupta împotriva tăierilor ilegale.

”Țin să mulțumesc WWF Romania pentru implicarea constructivă și aprecierea eforturilor Ministerul Mediului – România de a pune capăt tăierilor ilegale din păduri. Într-adevăr, pentru astfel de realizări merită să faci politică și să vezi cum lucrurile se pot schimba la 180 de grade, să observi îndeaproape transformările profunde care se petrec.

Este o reală încântare să văd cum parteneriatul cu organizațiile neguvernamentale se consolidează, căci doar așa putem crește cu adevărat ca țară. Proiect cu proiect, printr-un dialog constant și bazat pe încredere, am reușit să schimbăm ideea preconcepută cum că cele două părți ar fi pe poziții opuse.

În acest moment, nimeni nu mai poate nega faptul că s-au făcut progrese extraordinare. Adoptarea tehnologiei bazate pe inteligența artificială și parteneriatul cu Google pentru îmbunătățirea sistemului de trasabilitate SUMAL 2.0 reprezintă pași uriași în lupta împotriva tăierilor ilegale. Acum, cu ajutorul a peste 1,5 milioane de fotografii de supraveghere încărcate și analizate de către algoritmi, România nu mai este hulită pentru tăierile forestiere, ci este pe cale să devină o campioană europeană (poate chiar mai mult) a protejării pădurilor și biodiversității.

Mulțumesc încă o dată societății civile și tuturor celor implicați pentru dedicare și efort. Împreună putem asigura un viitor mai verde și mai prosper pentru toți.”, a declarat liberalul Ionuț Sorin Banciu.

Sursă: Facebook Ionuț Sorin Banciu