Ministra Raluca Turcan a participat la Romanian Design Week


Raluca Turcan, ministra Culturii, a participat la Romanian Design Week.

„Există evenimente culturale care aduc efervescență Bucureștiului, iar Romanian Design Week este, cu siguranță, unul dintre ele.

Am avut plăcerea ca, astăzi, să admir expozițiile prezente în acest an la Romanian Design Week. Am găsit aici proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar și design de produs, în care creativitatea este elementul principal. „Unlock the city” este mai mult decât tema celei de-a 12-a edițiții a RDW, este dovadă că ideile și creativitatea tinerilor, dar și munca lor, pot readuce la viață clădiri de patrimoniu, cum este monumentul istoric intitulat generic Restaurantul Cina.

Doresc să îi felicit și să le mulțumesc pentru proiectele remarcabile și pentru contribuția pe scena culturală din țara noastră! Mă bucur că și în acest an Ministerul Culturii a fost alături de organizația The Institute și că această prietenie este tot mai puternică, de la an la an.

Felicitări domnului Andrei Borțun, preşedintele Romanian Design Week și echipei The Institute pentru această ediție. Totoodată, felicitări tuturor artiștilor pe care îi încurajez să participe la noua sesiune de achiziție de artă contemporană care, din acest an, va fi extinsă în premieră cu alte două muzee naționale. Alături de Muzeul Național de Artă Contemporană București, din acest an și Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu și Complexul Muzeal Național Moldova din Iași vor face parte din program”, a transmis Raluca Turcan, ministra Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook





Source link

Mai multe știri