Primăria Sectorului 6 a anunțat că pe 3 iunie încep înscrierile pentru grădinițele de vară. Înscrierile se vor face online pe portalul Primăriei Sectorului 6, la secțiunea „Grădinițe de vară 2024”, până pe 6 iunie.

”Locurile se ocupă în ordinea depunerii dosarelor, iar rezultatele vor fi afișate pe 11 iunie. Pentru a putea depunele actele, trebuie să aveți un cont pe portal. El se face simplu, prin două opțiuni:

• înregistrare cu identificare video, cu ajutorul telefonului, urmând pașii care vor fi afișați pe ecran. După validarea datelor, contul va fi apobat automat.

• înregistrare cu semnătură electronică, în cazul în care aveți una. Trebuie să completați formularul cu numele și prenumele exact ca în semnătură, să generați și descărcați nota de informare și declarația de consimțământ, iar apoi să încărcați documentul semnat electronic. Contul va fi aprobat în mod automat.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.

CONDIȚII PENRU ÎNSCRIERE:

• Pot fi înscriși la grădinițele de vară doar preșcolari care au frecventat una din grădinițele de stat ale Sectorului 6, în anul școlar 2023-2024.
  • În plus, unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul sau reședința stabilite pe raza sectorului cu cel puțin 60 de zile înainte de ultima zi a înscrierilor.
  • Au prioritate familiile monoparentale sau cele în care ambii părinți lucrează (caz în care va fi nevoie de o adeverință de la locul de muncă).

ACTE NECESARE:

• Adeverință eliberată de grădinița pe care a frecventat-o copilul în anul școlar 2023-2024;
  • Certificatul de naștere al copilului;
  • Dosar medical;
  • Cerere de înscriere (se completează și se generează online);
  • Cartea de identitate a ambilor părinți;
  • Adeverință de salariat de la ambii părinți;
  • Hotărâri judecătorești, definitive și irevocabile, care reglementează drepturile părinților și ale copilului, dacă este cazul.

CE GRĂDINIȚE VOR FI DESCHISE ÎN VARĂ?

12 grădinițe de stat, cu un total de 3.700 de locuri, vor fi deschise între 1 iulie și 30 august, între orele 07.30 și 17.00.

Sursă: Facebook Primăria Sectorului 6