Marcel Boloș a felicitat adminisitrația liberală din Sectorul 6 pentru că va ridica primul spital generalist nou din București


Marcel Boloș, ministrul Finanețelor, a felicitat adminisitrația liberală din Sectorul 6 pentru că va ridica primul spital generalist nou din București.

O veste pe care românii nu au auzit-o prea des în ultimii ani: o autoritate publică din România va construi un spital de la 0!

Sectorul 6 reușește ceva ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 45 de ani, să ridice un spital generalist în București. Felicitări Ciprian Ciucu pentru curaj și îndârjire, nu e un proiect deloc ușor.

Cu un împrumut de 72,9 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, și un cost total estimat la 146 milioane de euro, acest nou spital va fi o binecuvântare pentru aproximativ 2,7 milioane de români, care vor avea la îndemână servicii medicale la cele mai înalte standarde.

Este o #investiție care poate fi luată ca exemplu clar al modului în care parteneriatele între instituțiile financiare internaționale și autoritățile locale pot conduce la realizarea unor obiective esențiale pentru societate.

Mai mult, avem parte și de o premieră: proiectul este sub incidența garanției parțiale „Invest EU” a European Commission.

România continuă astfel investițiile fără precedent începute în timpul mandatului premierului Nicolae Ionel Ciucă, când a fost alocată cea mai mare sumă pentru dezvoltarea autorităţilor locale din fonduri europene, peste 11 miliarde de euro”,a spus Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

sursă: Marcel Boloș, Facebook





Source link

Mai multe știri