Marcel Boloș: Cea mai intens circulată vamă de pe frontiera dintre România și Republica Moldova beneficiază acum de două scnaere cu raze x operaționale


Cea mai intens circulată vamă de pe frontiera dintre România și Republica Moldova beneficiază acum de două scnaere cu raze x operaționale, unul pentru automobile și unul pentru camioane, conform anunțului făcut de Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

„Mulți au fost sceptici când, la finele anului trecut, spuneam că în 2024 aceste tehnologii ce folosesc inteligența artificială vor fi implementate, dar iată că intrăm într-o eră a normalității. O normalitate în care putem scana peste 500 de camioane pe zi într-un punct vamal fără să fie nevoie să deschidem vreunul.

Imaginați-vă doar cât timp consumă verificarea manuală a unui singur camion care transportă tone de marfă. Noile scanere permit detectarea instant a mărfurilor nedeclarate, reducerea timpului petrecut de șoferi în vamă și îmbunătățirea eficienței operaționale a punctelor vamale. Capacitatea noastră de a reacționa rapid la posibilele fraude este esențială pentru combaterea evaziunii fiscale și pentru menținerea integrității sistemului vamal, aspecte importante pentru o mai bună colectare a veniturilor.

Tocmai de aceea este vitală această investiție în cele 26 de scanere pe care le vom aveam în toate punctele de frontieră importante. Proiectul nostru în valoare de 100 milioane euro este susținut atât din bugetul național, cât și din bani europeni, fiind parte integrantă a Planului Național de Redresare și Reziliență”, a spus Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

sursă: Marcel Boloș, Facebook





Source link

Mai multe știri