Europarlamentarii PNL au solicitat Comisiei Europene deblocarea rezervei agricole de criză din cadrul Politicii Agricole Comune pentru a ameliora pagubele provocate de secetă


Europarlamentarii PNL, Daniel Buda și Dan Motreanu, au trimis o scrisoare Președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen și Comisarului pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, solicitând deblocarea rezervei agricole de criză din cadrul Politicii Agricole Comune pentru a ameliora pagubele provocate de secetă.

„Este nevoie de bani din rezerva agricolă de criză pentru fermieri. Împreună cu colegul Dan Motreanu am trimis o scrisoare Președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen și Comisarului pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, solicitând deblocarea rezervei agricole de criză din cadrul Politicii Agricole Comune pentru a ameliora pagubele provocate de secetă”, a spus Daniel Buda.

Europarlamentarul Daniel Buda a solicitat bani europeni din Politica Agricolă Comună și din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene

Potrivit liberalului, seceta pedologică intensă combinată cu cele mai severe valuri de căldură din UE au îngenuncheat agricultura românească.

Acesta a afirmat că seceta din România a cuprins 2 milioane de hectare de teren agricol, pe care culturile au fost fie compromise fie cu o recoltă de zece ori mai mică.

„Am solicitat bani europeni din Politica Agricolă Comună și din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a ajuta fermierii, dar și comunitățile românești afectate de secetă”, a transmis Daniel Buda, europarlamentar PNL.

sursă: Daniel Buda





Source link

Mai multe știri