Europarlamentarul Dan Motreanu: Uniunea Europeană sprijină investițiile în tehnologii performante


Dan Motreanu, europarlamentarul PNL, anunță lansarea apelurilor în valoare de 130 de milioane de euro pentru finanțarea unor investiții în sănătate prin platforma Tehnologii Strategice pentru Europa (STEP) de către Comisia Europeană.

,,Am fost responsabil din partea grupului PPE pentru raportul privind crearea STEP. Raportul a fost aprobat în luna februarie de plenul Parlamentului European, în urma acordului cu Consiliul UE. Ulterior, Comisia Europeană a virat României 642 de milioane de euro, reprezentând prefinanțarea pentru implementarea platformei STEP.

Apelurile lansate prin programul UE pentru Sănătate, EU4Health, vizează susținerea tehnologiilor și proceselor de fabricație inovatoare pentru producția de medicamente, crearea unui hub european pentru dezvoltarea vaccinurilor relevante pentru sănătatea publică, dezvoltarea de antivirale noi, cu spectru larg.

STEP vizează creșterea investițiilor în sectoare considerate critice: tehnologii profunde și digitale, tehnologii curate și biotehnologii. Scopul programului este de a reduce dependența UE de importurile acestor tehnologii și de a le dezvolta pe teritoriul nostru.

Acest obiectiv va fi realizat prin reorientarea fondurilor UE existente în perioada 2021-2027 către astfel de investiții și prin creșterea sumelor destinate acestor proiecte cu zece miliarde de euro. În plus, va exista o alocare de 1,5 miliarde de euro pentru componenta sa de investiţii în apărare.”,declară europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Dan Motreanu, Facebook





Source link

Mai multe știri