Strategia națională de renovare pe termen lung: Secretarul General Adjunct al Guvernului Lucian Rusu a discutat despre urgentarea sprijinirii renovării parcului național de clădiri rezidențiale și nerezidențiale

Lucian Rusu, Secretarul General Adjunct al Guvernului, a participat la o nouă ședință a Comitetului de coordonare pentru monitorizarea implementării Strategiei naționale de renovare pe termen lung.

Liberalul a discutat cu ceilalți reprezentanți ai ministerelor din Guvernul României despre urgentarea sprijinirii renovării parcului național de clădiri rezidențiale și nerezidențiale.

„Avem o oportunitate istorică pentru a transforma parcul actual de cladiri, care astăzi este în cea mai mare parte vechi și cu pierderi mari de energie, într-unul mai eficient, mai sustenabil și mai benefic pentru oameni. Este esențial să ne concentrăm pe îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor și pe reducerea amprentei de carbon, având în vedere importanța acestui demers pentru viitorul sustenabil al României până în anul 2050”, a transmis Lucian Rusu.

sursă: Lucian Rusu