Consiliul Județean Iași implementează proiectul Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”


Consiliul Județean Iași implementează proiectul Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, valoarea totală a proiectului fiind de peste 38 de milioane de lei.

„Lucrările la noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi sunt aproape finalizate. Anul acesta, vom da în folosință clădirea cu spații moderne și dotări de ultimă generație.” a menționat Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Potrivit reprezentanților CJ Iași, în data de 06.08.2024, UAT Județul Iași și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au semnat contractul de finanțare pentru cea de-a doua etapă a acestui proiect, ce constă în dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale prin îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență pentru populația de vârstă pediatrică (0-18 ani) din Regiunea Nord Est.

În urma implementării proiectului va rezulta o Unitate de Primiri Urgențe modernă, integrată spitalului, dotată cu echipamente de investigație de ultima generație. Astfel, investiția pentru proiectul ”Extindere și dotare Unitate Funcțională Regională de Urgență în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași” va contribui la dezvoltarea la nivel local și regional a infrastructurii sanitare, reducând inegalitățile existente între România și celelalte state membre ale Uniunii Europene.

sursă: CJ Iași





Source link

Mai multe știri