Ministrul Energiei Sebastian Burduja: Fabrica Salesianer Miettex a instalat un sistem fotovoltaic de 0,39 MW. Finanțare PNRR în valoare de peste 580.000 de lei

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a anunțat finalizarea unui proiect în cadrul fabricii Salesianer Miettex din Oradea.

Fabrica a fost echipată cu un sistem fotovoltaic de 0,39 MW, în valoare totală de aproximativ 2,3 milioane de lei. Proiect care a fost susținut și de fonduri europene nerambursabile din PNRR, în valoare de peste 580.000 de lei.

”Cu ajutorul a peste 700 de panouri solare, fabrica va produce acum energie curată, din care mai bine de 85% este folosită direct pentru consumul propriu. Restul, atunci când se generează surplus, este injectat în rețea, contribuind la o mai bună utilizare a resurselor.

Ce așteptăm de la acest proiect? O reducere anuală a gazelor cu efect de seră echivalentă cu aproximativ 143 tone de CO2 și o producție de energie electrică din surse regenerabile estimată la aproximativ 468 MWh/an, conform calculelor standard pentru un sistem de această capacitate. Ministerul Energiei va monitoriza rezultatele timp de 5 ani pentru a ne asigura că totul merge conform planului.

Felicitări echipei de la Salesianer Miettex pentru acest pas înainte! Aceste proiecte arată cum fiecare investiție bine gândită ne aduce mai aproape de o economie sustenabilă, de un viitor mai verde și de o mai bună utilizare a resurselor energetice.”, a transmis liberalul Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja