Ministrul Energiei Sebastian Burduja: 815 milioane euro pentru creșterea capacității de producție a energiei în mediul privat


Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat fonduri noi puse la dispoziția sectorului privat, pentru creșterea capacității de producție a energiei.

815 milioane euro pentru producerea de energie

“În acest moment, pentru sectorul privat am mai pus la bătaie prin două apeluri competitive din Fondul pentru Modernizare 815 milioane euro pentru producerea de energie cu și fără autoconsum. Apelurile sunt deschise până pe 22 august.”, anunță Sebastian Burduja, ministrul PNL al Energiei.

Liberalul Sebastian Burduja a anunțat apelurile de proiecte la Alba Iulia și Sebeș, unde a avut mai multe întâlniri cu firme din industria românească, alături de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, deputatul Florin Roman, primarii Gabriel Pleșa și Dorin Nistor, și prefectul Nicolae Albu.

Finanțări nerambursabile de peste 14 miliarde atrase în ultimul an de echipa Ministerului Energiei

”Prin finanțările nerambursabile de peste 14 miliarde atrase în ultimul an de echipa Ministerului Energiei, în principal pentru creșterea capacității de producție, transport și distribuție a energiei electrice și gazelor naturale.”, a completat ministrul Energiei.

Acesta a amintit că echipa pe care o conduce la Ministerul Energiei este un partener activ de dialog constructiv al antreprenoriatul românesc.

“Vom vedea în următorii ani o energie românească mai sigură, mai ieftină și mai verde. Și o industrie românească mai competitivă, cu locuri de muncă bine plătite.”, concluzionează Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja






















Source link

Mai multe știri