Ministrul Mircea Fechet a participat la inaugurarea instalațiilor fotovoltaice Helexia


Ministrul Mircea Fechet a participat la inaugurarea instalațiilor fotovoltaice Helexia, un proiect susținut de Auchan și Leroy Merlin, care marchează un pas important spre tranziția energetică și utilizarea energiei regenerabile în România.

„Auchan Retail România investește masiv în energia verde, propunându-și să producă energie regenerabilă în 16 hipermarketuri din țară și să reducă consumul de energie al magazinelor cu 40% până în 2030. Până acum, au instalat peste 26.000 de panouri fotovoltaice, acoperind aproximativ 20% din necesarul de consum al fiecărui magazin”, a spus Mircea Fechet.

Potrivit liberalului, Programul Casa Verde Fotovoltaice are, în acest an, un buget de 2 miliarde de lei și va permite instalarea de panouri fotovoltaice pentru cel puțin 60.000 de beneficiari.

„Săptămâna trecută am lansat în consultare publică Ghidul pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024, urmând ca derularea programului să înceapă în curând. Noutatea vizează cuantumul sumei finanțate. Mărim de la 20.000 la 30.000 de lei finanțarea din partea Administrației Fondului pentru Mediu. O altă noutate este că vom finanța, pentru prima dată, acumulatori, unități de stocare a energiei electrice, astfel că oamenii vor putea consuma seara și noaptea electricitatea pe care o produc în timpul zilei și o stochează în baterii. România continuă să investească în energia regenerabilă și să susțină tranziția către un viitor mai verde și sustenabil!”, a transmis Mircea Fechet, ministrul Mediului.

sursă: Mircea Fechet





Source link

Mai multe știri