Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: A fost demarată licitația pentru Drumul Expres Focsani – Braila


Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor, a anunțat că a fost demarată licitația pentru Drumul Expres Focsani – Braila.

”A fost finalizat Caietul de Sarcini necesar pentru lansarea licitației pentru proiectare și execuție lucrări a 𝗗𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗘𝘅𝗽𝗿𝗲𝘀 𝗙𝗼𝗰𝘀𝗮𝗻𝗶 – 𝗕𝗿𝗮𝗶𝗹𝗮 și a fost transmisă documentația la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP).

Deși traseul acestui drum expres este împărțit în 3 loturi, licitația se va desfășura pentru întregul traseu într-un singur lot, ceea ce înseamnă că toți cei 73 km lungime vor fi contractați la finalizarea procedurii de achiziție publică.

Aceasta este prima procedură de licitație publică demarată de Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) și va fi publică pe SEAP in termen de 10 zile lucrătoare, perioada în care ANAP va analiza documentația depusă.”, a precizat liberalul Irinel Ionel Scrioșteanu.

Proiectul pentru Drumul Expres Focsani – Braila va cuprinde realizarea a:

  • 2 benzi pe sens,
  • 57 structuri (24 poduri, 31 pasaje, 2 structuri casetate),
  • 6 parcări de scurtă durată,
  • spații de servicii tip S1,
  • perdele forestiere,
  • 6 noduri rutiere: Nod rutier Focșani x A7, Nod rutier Milcovul (DN23A), Nod rutier Măicănești (DN23), Nod rutier Corbu (DN23), Nod rutier Siliștea (DJ221C), Nod rutier Brăila.

Traseul Drumului Expres se desfășoară pe raza teritoriilor județelor Vrancea și Brăila.

Valoarea estimată a acestui obiectiv de investiții este de 5,5 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Sursă: Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu






















Source link

Mai multe știri