Secretarul de Stat Irinel Ionel Scrioșteanu: 3 noi proiecte în licitație pentru Buftea


Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor, a anunțat 3 noi proiecte în licitație pentru Buftea.

Liberalul Irinel Ionel Scrioșteanu a precizat că a fost transmisă la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația de atribuire necesară proiectării și execuției primului pasaj pietonal subteran din orașul Buftea, Ilfov.

Pasajul pietonal subteran va fi localizat pe DN1A (km 19+800), mai exact la intersecția cu Bulevardul Mihai Eminescu și va prevede:

  • 2 zone de acces acoperite pe trei laturi,
  • 2 lifturi exterioare,
  • 2 scări rulante,
  • 2 scări fixe.

Sursa de finanțare a acestui obiectiv de investiții este prevăzută din fonduri europene nerambursabile, prin cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Durata contractului va fi de 10 luni, din care 2 luni pentru etapa de proiectare și 8 luni pentru etapa de execuție.

Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la ministerul Transporturilor, a precizat că au fost publicate în SEAP și documentațiile de atribuire pentru realizarea a încă 2 noi proiecte de infrastructură rutieră pentru Buftea, după cum urmează:

  • sens giratoriu pe DN1A (km 19+250), la intersecția cu strada Știrbei Vodă (DJ 602) – Lotul I.
  • sens giratoriu pe DN7 (km 17+750), la intersecția cu strada Milano (DJ 602, km 37+100) – Lotul III.

”Aceste proiecte vor contribui la creșterea siguranței rutiere și a capacității de circulație în zona menționată, precum și la fluidizarea traficului pe drumurile naționale și se realizează la solicitarea și cu sprijinul Consiliului Județean Ilfov, prin domnul președinte Hubert Thuma și al primăriei locale Buftea, prin domnul primar Gheorghe Pistol.”, a declarat liberalul Irinel Ionel Scrioșteanu.

Sursă: Facebook Irinel Ionel Scrioșteanu






















Source link

Mai multe știri