Consiliul Județean Bihor a aprobat construirea unui nou centru de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități


Consiliul Județean Bihor a aprobat construirea unui nou centru de îngrijire și asistență pentru persoanele adulte cu dizabilități în satul Ghiorac din comuna Ciumeghiu și va avea o capacitate pentru îngrijirea a 50 de persoane.

Inițiatorul proiectului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bihor, a depus la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale cererea de finanțare fonduri de la bugetul de stat.

Acesta va avea 6 corpuri de clădire, cu o suprafață totală desfășurată de 2560 mp. Trei clădiri vor fi destinate cazării beneficiarilor, fiecare având o capacitate totală de 18 locuri. Vor mai fi construite un atelier, un depozit și o clădire administrativă. În curtea interioară vor fi amenajate zone de recreere cu foișoare, mese și bănci.

Valoarea proiectului este estimată la 28,9 milioane lei, TVA inclus, din care Consiliul Județean Bihor va acoperi 10% (2,9 milioane lei).

Sursă: Facebook Consiliul Județean Bihor






















Source link

Mai multe știri