Europarlamentarul Virgil Popescu a discutat Ditte Juul Jørgensen, directorul general al Direcției Energetice, din Comisia Europeană, privind problema prețurilor mari la energia electrică


Europarlamentarul Virgil Popescu a discutat Ditte Juul Jørgensen, directorul general al Direcției Energetice, din Comisia Europeană, privind problema prețurilor mari la energia electrică.

„Problema prețurilor mari la energia electrică, care s-au înregistrat în ultima perioadă în țara noastră, dar și în alte state din UE, am abordat-o în întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu Ditte Juul Jørgensen, directorul general al Direcției Energetice, din Comisia Europeană. Am convenit să colaborăm îndeaproape pentru a identifica o soluție eficientă pentru a remedia lipsa conectivității suficiente între Ungaria și Austria, una din cauzele acestor dezechilibre.”, a spus Virgil Popescu.

De asemenea, liberalul a discutat și despre prioritățile actuale din energie.

„Am mai discutat și despre energia nucleară și necesitatea creșterii acestei surse de energie în mixul european, precum și de rezolvarea conectivității între toate statele UE, pentru a putea să oferim cele mai bune condiții pentru o piață funcțională. Ditte Juul Jørgensen a susținut și va susține și în continuare modernizarea sistemului energetic din țara noastră. Mă bucur că ne continuăm colaborarea, pe care am început-o ca ministru al Energiei”, a transmis Virgil Popescu, europarlamentar PNL.

sursă: Virgil Popescu





Source link

Mai multe știri