Ministra Raluca Turcan a continuat la Giurgiu dialogul despre conservarea și restaurarea „Uzinei de Apă”


Ministra Raluca Turcan a continuat la Giurgiu dialogul despre conservarea și restaurarea „Uzinei de Apă”, un monument istoric de mare însemnătate pentru comunitatea locală și patrimoniul industrial din România.

Potrivit liberalei, proiectul, finanțat de Ministerul Culturii prin „Timbrul Monumentelor Istorice” și aflat în faza D.A.L.I. (Documentație de Avizare pentru Lucrări de Intervenție), își propune să păstreze autenticitatea acestui edificiu istoric, în timp ce îl aduce mai aproape de cetățeni prin activități cultural-educaționale.

„Felicit echipa de specialiști pentru dedicarea și implicarea lor în protejarea și valorificarea acestui patrimoniu industrial unic. Colaborarea cu experții locali ne oferă încredere că proiectul va deveni un simbol al modernității, în armonie cu trecutul giurgiuvean.”, a spus ministra Culturii.

Aceasta a vizitat și Cetatea Giurgiu, sit arheologic în jurul căruia a fost amenajate scări de acces și o mică scenă și a precizat că este un adevărat amfiteatru în aer liber care invită giurgiuvenii la evenimente culturale gratuite.

„Partidul Național Liberal a demonstrat în nenumărate rânduri că este un susținător al culturii, patrimoniului și al identității noastre. Rezoluția adoptată la Consiliul Național, inițiată de doamna ministru Raluca Turcan, cuprinde investiții majore în restaurarea unor clădiri esențiale, precum Muzeul Național de Istorie, digitalizarea patrimoniului și extinderea accesului la cultură în fiecare județ. Prioritatea PNL în următorul mandat va fi stimularea industriilor creative și deschiderea de noi oportunități, având un rol crucial în dezvoltarea și susținerea culturii.”, a transmis Raluca Turcan, ministra Culturii.

sursă: Raluca Turcan





Source link

Mai multe știri