Bihor: lucrările la Inelul Rutier Metropolitan continuă – se montează grinzile viaductului dinspre Betfia


Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a prezentat stadiul lucrărilor la Inelul Rutier Metropolitan. Liderul liberal a precizat că s-au început montarea grinzilor la viaductul din zona Betfia, acesta având o lungime de 335 metri.

„Inelul metropolitan ce leagă Oșorheiul de Nojorid, pe lângă Băile Felix, are două viaducte: unul peste drumul comunal spre Betfia și celălalt peste drumul național DN76, la ieșirea din Băile Felix. În această lună se vor monta toate cele 72 de grinzi ale viaductului dinspre Betfia. Din aprilie se va începe montarea grinzilor și la viaductul de la ieșirea din Băile Felix”, a precizat președintele CJ Bihor.

Inelul Rutier Metropolitan are o lungime de 17 kilometri, proiectul fiind împărțit în două loturi, amândouă având o valoare totală de peste 150 milioane lei, fără TVA. Fondurile sunt asigurate prin Programul Național ”Anghel Saligny”.

„Inelul metropolitan va asigura legătura cu drumurile naționale DN1, DN 76 și DN 79, înspre Cluj-Napoca, Deva și Arad, și cu centurile din zona metropolitană a Municipiului Oradea, respectiv centura Oșorhei, centura Nojorid și centura Sânmartin. Traficul din această zonă, cea mai aglomerată din județ, va fi îmbunătățit considerabil”, a subliniat conducerea administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor



Source link

Mai multe știri