Deputatul Sorin Năcuță a participat la dezbaterea publică a ,,Testului de proporționalitate”


Deputatul Sorin Năcuță a participat la procedura de dezbatere publică a ,,Testului de proporționalitate” privind impactul pe care îl produce adoptarea propunerii legislative de reglementare a profesiei de agent imobiliar, la nivel social și asupra mediului de afaceri.

„Activitatea de intermediere imobiliară necesită urgent o reglementare, privind transparența tranzacțiilor, protecția clienților, acreditarea agențiilor, a agenților și brokerilor imobiliari.

Acest lucru este susținut și de profesioniștii în domeniu, iar un grup de parlamentari liberali și-au asumat o astfel de inițiativă, dar este susținută și de parlamentari ai altor grupuri parlamentare.”, transmite Sorin Năcuță, deputat PNL.

„Acest ,,Test de proporționalitate” a fost elaborat de inițiatorii propunerii legislative, în colaborare instituțională cu mediul asociativ din domeniul intermedierii imobiliare conform dispozițiilor Legii nr. 245/2020.

În urma acestui test și a dezbaterii publice s-au concretizat mai multe propuneri și observații care vor sta la baza îmbunătățirii proiectului de lege privind reglementarea activității de intermediere imobiliară.”, declară deputatul.

De asemenea, liberalul precizează că: „Cu această ocazie a fost evidențiată și necesitatea unor dezbateri mai atente cu mediul asociativ și a unei mai bune consultări cu instituțiile din domeniu, în realizarea procesului legislativ.”

Sursa: Facebook Sorin Năcuță



Source link

Mai multe știri