Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă: Întărirea cooperării româno-germane pe plan diplomatic și economic a fost principala temă a întâlnirii cu ambasadorul Peer Gebauer


Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL și al Senatului, s-a întâlnit cu ambasadorul Peer Gebauer pentru a discuta despre întărirea cooperării româno-germane pe plan diplomatic și economic.

”Țara sa este deja cel mai important partener comercial al României, către Germania mergând o cincime dintre exporturile noastre. De asemenea, cele aproape 26.000 de companii cu capital german din România ne sprijină în consolidarea economiei.

Am apreciat sprijinul pe care Germania ni-l acordă în admiterea în Spațiul Schengen. L-am asigurat pe ambasador că, deși România nu se află pe ruta migranților din Orientul Mijlociu, autoritățile noastre au întărit controalele la frontiere, conform celor mai înalte standarde Schengen.

Referitor la subiectele arzătoare de pe plan internațional, România și Germania au aceeași poziție: sprijinul lumii libere pentru Ucraina trebuie să continue, extinderea Uniunii Europene este o prioritate pentru Balcanii de Vest și situațiile tensionate din Gaza și Marea Roșie au nevoie de soluționări conforme cu dreptul internațional.”, a transmis liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă













Source link

Mai multe știri