Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă: Legislația românească în materie de securitate cibernetică trebuie modificată


Nicolae Ciucă, Preşedintele PNL și al Senatului, a transmis că legislația românească în materie de securitate cibernetică trebuie modificată.

”E nevoie să țină pasul cu avansul tehnologic și să răspundă eficient provocărilor actuale, precum recentele atacuri asupra infrastructurii informatice a spitalelor românești.

Este concluzia discuției pe care am avut-o, în cursul acestei dimineți, cu reprezentanți ai Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și ai două mari companii românești din domeniu – UiPath și Bitdefender.Ca președinte al Senatului, voi face în așa încât legile necesare să treacă mai rapid prin procedurile parlamentare.

Doar cu reglementări ferme și actualizate, instituțiile publice vor beneficia de cea mai bună protecție, pentru că bazele de date ale statului vor fi al doilea tezaur al României și trebuie să fie protejate ca atare.

Din acest motiv, am cerut experților cu care m-am văzut astăzi sprijinul lor pentru protecția bazelor de date ale instituțiilor.

Primele măsuri vor fi inventarierea tuturor programelor care rulează pe calculatoarele instituțiilor publice, stabilirea de noi standarde pentru achizițiile de software (în coordonare cu Agenția Națională de Achiziții Publice) și instruirea angajaților din sectorul bugetar pentru a face față noilor amenințări informatice.”, a declarat liberalul Nicolae Ciucă.

Sursă: Facebook Nicolae Ciucă













Source link

Mai multe știri