Ministrul Sebastian Burduja: proiect pilot la stația de metrou Unirii – Biblioteca de la Metrou


Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat lansarea proiectului pilot – Biblioteca de la Metrou, la stația de metrou Unirii.

”E simplu: orice călător poate lua o carte de pe raft și poate pune alta la loc. Proiectul pilot are menirea de a încuraja lectura, inclusiv în timpul călătoriei cu metroul, și ar trebui extins în cât mai multe locuri publice din București. Un oraș cult este un oraș dezvoltat. Și așa trebuie să fie Bucureștiul Viitorului.

Când am inițiat Ziua Națională a Lecturii, mi-am dorit să devină un fenomen național și să capete viață proprie. Ieri s-au organizat mii de acțiuni în toată țara, iar asta e cea mai mare bucurie. Avem nevoie să citim mai mult, să înțelegem mai mult și să facem mai mult. Mai ales în și pentru București.

Mulțumesc inițiatorilor proiectului: Metrorex, Biblioteca Metropolitană din București, Biblioteca Națională a României. Un gând special pentru colega mea, Diana Baciuna, secretar de stat în Ministerul Culturii și prim-vicepreședinte PNL București, cea care a făcut lucrurile să se întâmple. În tot Bucureștiul, sute de colegi liberali au împărțit cărți pe stradă și în parcuri, către simpli trecători, continuând campania de promovare a lecturii, pe care am început-o încă din 2019: „Dă o carte mai departe”.

Vă încurajez să faceți la fel, nu doar de Ziua Națională a Lecturii: citiți și împărtășiți bucuria de a cunoaște.”, a transmis liberalul Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja













Source link

Mai multe știri