Bihor: Terminalul Intermodal Oradea a fost finalizat – investiție de 15 milioane euro


Terminalul Intermodal Oradea a fost finalizat. Proiectul va asigura legătura între transportul feroviar și cel rutier în zona județului Bihor. Investiția are o valoare de 15 milioane euro, din care 10 milioane sunt fonduri europene, iar restul reprezintă contribuția din bugetul local al primăriei Oradea, spune edilul liberal, Florin Birta.

„Este un hub de conexiune rutieră foarte important, care va duce la dezvoltarea mediului de afaceri din Oradea. Pentru realizarea acestei investiții am parcurs în ultimii ani o procedură anevoioasă, prin care am solicitat terenul de la Ministerul Finanțelor. Anul trecut, în luna mai, s-a emis Hotărârea de Guvern prin care acest teren ne-a fost transferat în proprietate. Apoi, din luna mai până la finalul anului, constructorii au reușit să finalizeze investiția, deși aveau ca termen un an de zile. Doresc să le mulțumesc pe această cale pentru implicarea și efortul depus”, a adăugat primarul municipiului Oradea.

„În cadrul proiectului s-au construit două linii de cale ferată de aproximativ 700 de metri fiecare, care vor fi utilizate pentru încărcarea și descărcarea mărfurilor ce vor fi transportate prin intermediul centrului intermodal.

Totodată, s-a construit o platformă de beton între cele două linii de cale ferată, o clădire administrativă de tip container în care să se desfășoare partea logistică și parcarea pentru camioane. Terminalul intermodal a fost împrejmuit, iluminat și racordat la rețelele de utilități”, a adăugat Florin Birta.

De asemenea, la finalizarea lucrărilor a participat și ministrul Finanțelor Marcel Boloș: „Oradea rămâne un model de referință la nivel național. În spatele proiectelor de infrastructură stau parcurile industriale, o industrie vie foarte importantă pentru ceea ce înseamnă crearea de locuri de muncă și atragerea de investitori. Felicitări pentru modul în care știți să dezvoltați economic orașul! Proiectele ce țin de conectivitate vor aduce un potențial uriaș. De aceea, atât centura orașului, cât și drumul de legătură cu Autostrada A3 sunt foarte importante pentru conectivitatea orașului”.

Sursa: Primăria Oradea



Source link

Mai multe știri