Președintele Klaus Iohannis a primit la Palatul Cotroceni delegația Grupului Băncii Europene de Investiții, condusă de Președintele BEI, Nadia Calviño


Președintele României, Klaus Iohannis, a primit azi, la Palatul Cotroceni, delegația Grupului Băncii Europene de Investiții, condusă de Președintele BEI, Nadia Calviño.

În cadrul întrevederii au fost abordate teme de actualitate aflate pe agenda europeană, precum tranziția verde, digitalizarea, inovarea, dar și aspecte privind securitatea și industria apărării în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Președintele Klaus Iohannis:

  • a subliniat cooperarea foarte bună dintre România și Banca Europeană de Investiții, cooperare consolidată de-a lungul a peste trei decenii de parteneriat.
  • a insistat asupra importanței deosebite a dimensiunilor de securitate și apărare și a apreciat lansarea, de către BEI, a programului Inițiativa Europeană Strategică de Securitate (SESI), care finanțează proiecte de infrastructură de securitate civilă și proiecte privind tehnologiile avansate.
  • a indicat avantajul competitiv regional pe care țara noastră îl are în anumite domenii, sens în care parteneriatul cu Banca Europeană de Investiții poate facilita o serie de proiecte ambițioase, aflate deja în implementare, în domeniul infrastructurii de transport, precum și a infrastructurii de sănătate.

Sursă: Facebook Administrația Prezidențială a României













Source link

Mai multe știri