Bihor: fundația noului ambulatoriu de la Spitalul Județean a fost turnată – investiție de peste 44 milioane lei


Conducerea primăriei Oradea a transmis că lucrările la noul ambulatoriu de la Spitalul Județean Bihor au ajuns la un stadiu fizic de 20%, finalizându-se turnarea fundației. Investiția are o valoare de peste 44 milioane lei.

De asemenea, primăria Oradea are și un alt proiect privind realizarea unei parcări supraetajate lângă ambulatoriu. Investiția are o valoare de peste 45 milioane lei și vor fi total 516 locuri.

Parcarea supraetajată pe 5 niveluri va fi realizată din bugetul local al primăriei, iar pentru construirea ambulatoriului, administrația locală a obținut finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

„Lucrările la noul ambulatoriu al Spitalului Județean de pe strada Gheorghe Doja au ajuns la un stadiu fizic de execuție de 20%, fiind deja turnată și armată fundația, dar și radierul. Totodată, s-au deviat rețelele, s-a realizat canalul tehnic pentru rețele și s-au armat stâlpii primului nivel.

La parcarea supraetajată de lângă ambulatoriu, stadiul de execuție este de 17%. Aici au fost finalizate lucrările de consolidare, constând în forarea piloților, realizarea grinzilor de coronament și a ancorelor, urmând lucrări la terasamente, excavații generale și lucrări la structura parcajului subteran (radier). Toate acestea au rolul de asigura stabilitatea versantului”, au transmis reprezentanții primăriei Oradea.

Sursa: Primăria Oradea



Source link

Mai multe știri