Maramureș: primii copii cu nevoi speciale s-au înscris la centrul Althera – un proiect în valoare de 3.5 milioane euro


Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Marmaureș, a anunțat că s-au înscris primii copii cu nevoi speciale la centrul de terapii alternative Althera. Investiția are o valoare de 3.5 milioane euro, iar fondurile au fost asigurate prin Programul Operațional Comun România – Ucraina.

„Althera este situat în Recea, lângă Baia Mare. Oferă inclusiv terapie cu animale, care s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune abordări în susținerea și dezvoltarea copiilor și tinerilor cu dizabilități. Avem cai și câini, iar activitățile terapeutice cu aceștia se realizează în arena acoperită pe care am amenajat-o, pe lângă parcul senzorial. Primii căluți, Rita și Pinto sunt deja acasă aici, pregătiți să fie sprijin pentru copii.

Centrul este dotat și amenajat la cele mai înalte standarde pentru a oferi copiilor un cadru cât mai prietenos și potrivit. Althera funcționează în subordinea secției pentru sănătate mintală a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Aici există personal medical specializat pe psihologie, kinetoterapie și psihiatrie pediatrică, atât de necesar în terapiile copiilor cu nevoi speciale”, a declarat liderul liberal.

De asemenea, președintele CJ Maramureș a precizat că Centrul Althera este unicul astfel de spațiu din țară dedicat copiilor cu dizabilități.

Sursa: Ionel Bogdan



Source link

Mai multe știri