Bihor: conducerea primăriei Oradea a semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului spital de boli infecțioase – investiție de peste 363 milioane lei


Florin Birta, primarul municipiului Oradea, a semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului spital de boli infecțioase de pe strada Vlădeasa. Investiția are o valoare de 363.632.272 lei, fără TVA.

Noul spital reprezintă cel mai mare proiect și cea mai mare investiție din istoria municipiului Oradea, iar pentru realizarea acestuia, fondurile sunt asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„La finalul anului trecut am semnat contractul de finanțare pentru realizarea unui spital nou în Oradea, în valoare de 135 milioane euro. Acum am făcut un pas important pentru implementarea acestui proiect, semnând contractul de proiectare și execuție și estimăm că undeva până la jumătatea lunii septembrie vor începe lucrările. Acesta este singurul spital public care va fi construit în Oradea și județul Bihor de la Revoluție și până în prezent. Proiectul e rodul colaborării dintre Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, Consiliul Județean punând la dispoziție terenul în suprafață de 2,5 ha, iar Primăria Oradea și Spitalul Județean Bihor ocupându-se de pregătirea documentelor pentru finanțare, pentru licitație și pentru implementarea proiectului”, a declarat edilul liberal.

Întreg proiectul are o valoare totală de 672.473.919 lei, în cadrul sumei intrând și dotarea cu echipamente medicale, mobilier, dotări IT, soft-uri și dirigenția de șantier. Suma nerambursabilă va fi de 95%.

„Unitatea medicală se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități). La acestea se adaugă 20 de paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungându-se la un total de minimum 249 de paturi și maximum 326 de paturi.

De asemenea, spitalul va avea și un compartiment pentru urgențe, cu cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc)”, a transmis conducerea primăriei Oradea.

De asemenea, în cadrul proiectului va fi realizat și un ambulatoriu integrat, iar pentru a facilita accesul auto, primăria și-a asumat realizarea unei parcări cu 175 de locuri pentru mașini și 139 de locuri pentru biciclete.

Sursa: Primăria Oradea



Source link

Mai multe știri