Ministra Raluca Turcan a avut o întrevedere cu Giles Portman, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România


Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a avut o întrevedere cu Giles Portman, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.

Am avut plăcerea de a-l primi pe E.S. domnul Giles Portman, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, la Ministerul Culturii. În cadrul dialogului nostru de astăzi, ne-am reafirmat angajamentul față de sectorul cultural care va îmbogăți agenda comună.

Am trecut în revistă marile proiecte culturale ale României: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova, precum și achiziția de artă contemporană și investițiile în patrimoniul cultural construit.

De asemenea, am abordat o temă esențială pentru noi toți: reinițierea și reformarea Schemei de ajutor de stat pentru producția de opere audiovizuale în România. Eforturile de operaționalizare a schemei vor fi în curând evidente și suntem încântați de perspectivele acestui nou capitol. Având în vedere deschiderea domnului ambasador față de inițiativele comune, sunt convinsă că urmează o nouă etapă de proiecte importante, care vor avea un impact semnificativ între instituțiile de cultură și artiștii din statele noastre.

Îi mulțumesc E.S. domnului ambasador Giles Portman pentru oportunitățile oferite în urma acestei întâlniri și pentru perspectiva unei bune colaborări, în beneficiul cultural și artistic bilateral. În egală măsură, îl felicit pe domnul Andrew Glass, directorul British Council România, pentru munca și implicarea sa în proiectele culturale din România. Perspectivele unor noi proiecte și colaborări culturale sunt încurajatoare și promit să îmbogățească scena artistică a țării”, a transmis Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook



Source link

Mai multe știri