Consiliul Județean Iași a scos la licitație contractul pentru dotarea secției de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași.

”Am obținut finanțare prin PNRR pentru acest proiect, prin care dotăm cu echipamente și aparatură medicală secția de neonatologie pentru un tratament adecvat al nou-născuților cu diferite afecțiuni medicale. Secția Clinică Neonatologie II găzduiește cea mai mare unitate de Terapie Intensivă Neonatală din România, cu 25 paturi. Anual, peste 1000 nou-născuți beneficiază de tratamente inovatoare și monitorizări complexe la cele mai înalte standarde de îngrijire.

Continuăm să investim în infrastructura medicală din spitalele Consiliului Județean Iași. Maternitatea „Cuza Vodă” este un exemplu de bună practică atunci când vine vorba de tratarea cu succes chiar și a celor mai complexe cazuri. Atunci când vine vorba de a salva vieți, nicio investiție nu este prea mare. Avem această datorie de a veni în sprijinul personalului medical, asigurând acces la echipamente și tehnologii moderne, pentru ca acesta să facă ce știe mai bine: să dea o nouă șansă la viață micilor pacienți. Creăm în spital mijloacele adecvate de a oferi îngrijire și servicii medicale de calitate pacienților din județul Iași și din întreaga regiune de Nord-Est.”, a afirmat Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean.

Potrvit reprezentnaților CJ Iași, valoarea totală estimată a contractului este de 4.945.025 lei.

Printre echipamentele care vor fi achiziționate se numără: ventilator neonatal, incubator hibrid cu lampă de fototerapie, aparat de suport respirator non invaziv, monitor de functii vitale (pt. statie de monitorizare) și stație centrală de monitorizare, sistem hipotermie neonatală (cooling), echipament pentru monitorizarea electrica non invaziv a activitatii electrice cerebrale-(Aeeg).

sursă: CJ Iași, Facebook