Vicepreședintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu: Patrimoniul vernacular al județului Ilfov va fi îmbogățit cu o nouă casă tradițională


Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a anunțat că patrimoniul vernacular al județului Ilfov va fi îmbogățit cu o nouă casă tradițională, salvată de la demolare.

Consiliul Judetean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, a demarat procedurile pentru relocarea unei locuințe, care a fost construită în 1932.

”Casa veche de 92 de ani se află într-o comună din Giurgiu. Aceasta are o arhitectură deosebită, cu decorațiuni și picturi unicat. Terenul a fost achiziționat recent, iar noul proprietar avea intenția să demoleze această moștenire culturală.

Cu ajutorul asociației ,,Monumente renăscute” și a autorităților locale din Măgurele, casa tradițională va fi amplasată în satul Aluniș. După încheierea tuturor procedurilor de relocare și refacere, aceasta va putea fi vizitată. Tinerii și generațiile următoare vor avea ocazia să vadă cum se construiau casele la sat, în secolul trecut.

Împreună pentru patrimoniul cultural al județului Ilfov!”, a transmis Ștefan Rădulescu.

Sursă: Facebook Ștefan Rădulescu













Source link

Mai multe știri