Călărași: A fost semnat contractul pentru construirea pistelor de biciclete în Oltenița – proiect PNRR

Administrația locală din municipiul Oltenița a semnat contractul pentru construirea pistelor de biciclete în Oltenița – proiect PNRR.

„Primăria Municipiului Oltenița și SC STRACO HOLDING SRL cu subcontractant SC FOCUS SECURITY SYSTEMS SRL, terț susținător și subcontractant SC INCONS SRL, au semnat ieri, 13 mai 2024, contractul de proiectare și execuție lucrări la obiectivul de investitii: “Infrastructura pentru transport verde – Piste pentru biciclete în mun. Oltenița, jud. Călărași, finanțat prin PNRR componenta C10 – Fondul local.

Se va amenaja o pista cu două sensuri, în lungime totală de 6.300 m și o lățime totală de 4 m.

Lucrările care urmează a fi executate:

Structura rutieră alcătuită din:

• Strat de fundație din balast 25 cm;
  • Strat beton de ciment C20/25 10 cm;
  • Strat beton asfaltic BA8 4 cm;
  • Iluminat;

• Semnalizare rutieră;

• Spații de odihnă;

• Supraveghere video.

Termen proiectare: 2 luni

Termen execuție: 6 luni

Valoare contract proiectare și execuție lucrări: 5.993.692,68 lei fara TVA. (finanțat în cadrul Planului National de Redresare si Reziliență, Componenta C10- Fondul local- Investiția I.1.4 – Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan;)”, a declarat Primăria municipiului Oltenița.