Ministrul Adrian Veștea: Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență care optimizează procedurile de finanțare a proiectelor locale prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”


Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a anunțat că Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență care optimizează procedurile de finanțare a proiectelor locale prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

”Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi de la Brașov, la propunerea Ministerului Dezvoltării, o Ordonanță de Urgență care optimizează procedurile de finanțare a proiectelor locale prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Aceasta modificare va facilita implementarea a peste 1.500 de proiecte de infrastructură în întreaga țară.

În plus, un Memorandum inițiat de Ministerul Dezvoltării asigură fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor în cadrul Programului ”Anghel Saligny”, Programului Național de Dezvoltare Locală (etapele 1 și 2) și Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Se va aloca aproximativ 1 miliard de lei pentru proiecte care vizează îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare, drumuri, poduri și rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, am aprobat și indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada București-Brașov km 0+000-173+300 (tronsonul Cristian – Codlea), care va asigura legătura între sectorul de autostradă Râșnov – Cristian și DN 1.

Sectorul de autostradă se desprinde din nodul rutier Cristian, care face legătura prin DN 73G cu localitatea Cristian, DN 73B și DN 73 și se termină în nodul rutier Codlea, care asigură accesul spre DN 1 şi municipiile Brașov și Codlea.

Conectăm Brașovul cu marile oraşe ale României şi ale Europei!”, a comunicat Adrian Veștea.

Sursă: Facebook Adrian Veștea













Source link

Mai multe știri