Consiliul Județean Bihor a finalizat Centura Sântandrei – prima din cele 7


Consiliul Județean Bihor a deschis traficul pe prima din cele 7 centuri noi. Centura Sântandrei a fost finalizată, noul drum având o lungime de 5 kilometri.

Centura face parte, alături de Centura Nojorid, din lotul 2 al obiectivului de investiții ”Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea”. Lotul respectiv are o valoare de 100 milioane lei, iar fondurile sunt asigurate prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Conducerea administrației județene din Bihor a transmis că lucrările la Centura Sântandrei s-au finalizat cu 3 luni înainte de termen.

„Traseul începe de pe drumul actual de legătură dintre Oradea și Sântandrei, de pe strada Bujac, ocolește localitatea prin nord și se termină la ieșirea spre Girișu de Criș, în drumul județean 797. Șoseaua merge paralel, pe o porțiune, cu drumul expres care face legătura cu Autostrada Transilvania”, au precizat reprezentanții CJ Bihor.

Celelalte 6 centuri noi pe care administrația județeană din Bihor le va realiza sunt Aleșd, Beiuș, Nojorid, Sânmartin, Oșorhei și Biharia.

Sursa: Consiliul Județean Bihor





Source link

Mai multe știri