Primăria municipiului Iași a reluat lucrările de amenajare a platformei pe care va fi construită clădirea modulară care va găzdui, temporar, activitatea didactică a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”


Primăria municipiului Iași a reluat lucrările de amenajare a platformei pe care va fi construită clădirea modulară compusă din containere care va găzdui, temporar, activitatea didactică a Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”.

„Activitatea pe șantier a fost sistată săptămâna trecută după ce echipele constructorului au descoperit, în urma săpăturilor, un depozit de muniție din Al Doilea Război Mondial, iar terenul a fost asanat și securizat de specialiștii militari. În urma unei licitații cu fonduri de la bugetul local organizate de Colegiul Pedagogic, lucrările pentru realizarea platformei betonate, a racordurilor la utilități și a unor construcții adiacente (scări, șarpante etc.) sunt executate, în cel mult o lună, de SC InBit SRL, pentru o sumă de 5.125.309,46 lei.

Totodată, Colegiul Pedagogic a încheiat un acord-cadru cu SC Trident GSA SRL, pentru o sumă de 5.020.940,25 lei asigurată tot din bugetul local, pentru închirierea a 157 de containere, care vor forma o structură compusă din 33 săli de clasă, două laboratoare, o sală de gimnastică, cancelarie, patru grupuri sanitare pentru elevi, un grup sanitar pentru profesori, holuri de circulaţie, scări, accese etc.

După terminarea platformei betonate, SC Trident GSA SRL va trebui să furnizeze și să asambleze containerele în cel mult trei luni. Astfel, întreaga construire a școlii modulare de la Colegiul Pedagogic trebuie să dureze patru luni, astfel încât va putea fi folosită chiar de la 9 septembrie 2024, odată cu începutul viitorului an școlar 2024 – 2024”, a transmis Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

sursă: Mihai Chirica, Facebook





Source link

Mai multe știri